Interview Stephen Hellyn – winnaar Jockeys Challenge 2023

Interview Stephen Hellyn – winnaar Jockeys Challenge 2023

1) Wat was voor jou de mooiste overwinning in het Waregemse seizoen van 2023?

Mijn mooiste overwinning was die met Picasso T in de Sheika Fatima Bin Mubarak Cup, een koers voor Arabische volbloeden met €10.000 in de prijzenpot. Daarnaast kon ik vorig seizoen nog drie andere mooie overwinningen behalen.

2) De klassieker: hoe ben je in contact gekomen met de paardenrennen?

Ik kwam in contact met de sport dankzij mijn papa, die enkele volbloeden had die op training stonden bij Rudy Roels en Jerome Martens. Van hen heb ik dan ook veel geleerd. Als kind reed ik paard in de manege en het werd al snel mijn droom om ook in koers te kunnen rijden. Ik begon in ponykoersen en maakte daarna de overstap naar het groot spel. Ik was professioneel jockey van mijn twintigste tot in 2018. Nu doe ik het in bijberoep.  

3) Wat is je mooiste herinnering aan het 1e paard waarmee je ooit in koers reed?

Mijn eerste koers was in 2001, op de hippodroom van Oostende. Ik reed met Wotweshudaddun, een paard van mijn papa, dat ik al vaak op training had gereden. We eindigden ongeplaatst, maar een tweetal maanden later kon ik in een dead heat mijn eerste koers winnen met dit paard. Diezelfde middag won ik ook meteen mijn tweede koers, deze keer voor trainer Jerome Martens.

4) Hoe zou je een dag op de Waregemse hippodroom beschrijven aan iemand die er nog nooit geweest is?

Op de hippodroom van Waregem heerst er altijd wel een toffe sfeer. Er komen veel mensen uit de streek en je komt al snel eens een bekende tegen. Het is dan altijd leuk om samen iets te drinken en om naar de koersen te kijken.

5) Wat zijn je vooruitzichten voor het komende seizoen? Zijn er paarden die je al op het oog hebt?

Ik heb er voorlopig nog geen zicht op met welke paarden ik dit seizoen aan de start zou kunnen komen. Ik wacht de gewichten af en kijk wat haalbaar is.

 

 

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?