Historiek

De Gaverbeekhippodroom zoals we die nu kennen heeft een rijke geschiedenis, en is  stevig verankerd met ‘WAREGEM KOERSE’.

Laat ons even door de geschiedenis draven:

 

Waregem en paarden

Waregem en paarden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Reeds in 1847 werden de straatstenen in het centrum van Waregem uitgebroken om op maandag 30 augustus de eerste koers te houden, toen al onder massale belangstelling.

 

waregem_hippodroom_hippodrome_paardenkoersen_geschiedenis_felix_de_ruyck_en_jules_storme_retroscoopIn 1855 reeds ‘ YES WE CAN !!!

Invloedrijke families zoals De Ruyck, Storme, Casier, nu nog altijd de drijfveren achter heel wat hippisch gebeuren in Waregem, kunnen als echte paardenliefhebbers hun ultieme droom realiseren in 1855 : de organisatie van paardenwedrennen voor de bevolking.

In 1855 krijgt Felix De Ruyck de toelating om op de toenmalige grond van barones de Kerkhove de Denterghem, Waregem Koerse te organiseren, een steeple chase met sprong over de Gaverbeek. Het kind is geboren en de rest is historie…Een periode van ongekende bloei, met deelname van gekende koninklijke huizen, breekt aan.

 

waregem_hippodroom_hippodrome_paardenkoersen_drafrennen_sulky_1_1979_retroscoopDraverijen

Het groeiende succes van de steeple chase in Waregem zorgde er ook voor dat de draverijen een fel gesmaakt spektakel werden in Waregem en omstreken. De eerste drafkoers werd verreden op de graspiste in 1920 ter gelegenheid van Waregem Koerse. In 1972 werd de graspiste vervangen door de huidige verharde renbaan, 1106m lang en 20m breed, een hindernissenparcours voor galoprennen van 1400m lengte. Zeven jaar later wordt daar een tribune aan toegevoegd.

 

 

 

luchtfoto-wd

Nieuwe tijden

De moderne tijden vragen een constante verandering en verbetering; vandaar dat de Gaverbeekhippodroom beschikt over een echte hippische infrastructuur, waar plaats is voor vele takken van de paardensport.

Onlangs nog, in september 2015, kreeg de Gaverbeekhippodroom een update met een volledige nieuwe tribune die polyvalent kan gebruikt worden. Deze tribune, van de mooiste in Europa, werd in gebruik genomen op Waregem Koerse van 2016. 

 

Zo, onze rit is ten einde, en daarmee is het nu aan jullie, liefhebbers, om ons een bezoek te brengen ter gelegenheid van de wedrennen die opnieuw zullen georganiseerd worden op de Gaverbeekhippodroom: 1ste koersdag maandag 01 mei 2017.

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?