Interview Kobe Vanderbeke – winnaar Jockeys Challenge 2022

Interview Kobe Vanderbeke – winnaar Jockeys Challenge 2022

1) Wat waren voor jou de mooiste momenten vorig seizoen in Waregem?

Op 22 mei won ik met het paard Taballera voor trainer Luc Lannoo en eigenaar Geert Nemegheer. Dit was de tweede van vier opeenvolgende zeges voor dit paard.
Op 6 juni kon ik voor het eerst in mijn carrière een dubbelslag slaan, waaronder een overwinning met Tripple Arrow, het paard van mijn vader dat ‘Volbloed van Waregem’ werd in 2022.

2) De klassieker: hoe ben je in contact gekomen met de paardenrennen?

Mijn ouders hadden in Deinze een manege met pensionklanten. Via een van hen ben ik in contact gekomen met trainer Gaëlle Gernay. Bij haar heb ik drie jaar lang alles geleerd, van stallen kuisen tot waar ik nu gekomen ben. De manege zelf interesseerde me niet zo, maar ik ging als kind wel al naar de Hippodroom van Oostende. Daar ontstond mijn droom om een carrière uit te bouwen als jockey en ooit eens op die hippodroom te kunnen winnen.

3) Wat is je mooiste herinnering aan het eerste paard waar je ooit mee in koers reed?

Mijn eerste koers reed ik in november 2019, met het paard Fanciful Turbo. We behaalden een mooie vierde plaats voor eigenaar-trainer Gaëlle Gernay. Met dit paard heb ik veel mogen koersen en ook mijn eerste overwinning behaald. Dit was op de Hippodroom van Waregem (augustus 2020) en ook voor het paard zelf was dit zijn eerste overwinning. Hij liep onder de kleuren van Gaëlle Gernay, maar was ook voor een deel van mijn vader, dus dat maakte de overwinning des te specialer.

4) Hoe zou je een dag op de Waregemse hippodroom beschrijven voor iemand die er nog nooit geweest is?

Er heerst altijd een positieve sfeer en een gezonde spanning. Zelf vind ik het de gezelligste hippodroom, ook omdat ik er vlakbij woon.

5) Wat zijn je vooruitzichten voor het komende seizoen? Zijn er paarden die je al op het oog hebt?

Ik probeer de paarden van mijn vader zo goed mogelijk aan de start te brengen, namelijk Tripple Arrow en Panthera Tigris. Ook train ik voor Luc Lannoo en hou ik de koersen over 2300m en 2700m in het oog voor Reinardo.
Het paard Some Nights van trainer Thierry Devlaminck is momenteel in vorm en bemachtigde tijdens zijn koersen dit voorjaar telkens een ereplaats.

Vorig jaar was een uitzonderlijk seizoen voor mij in Waregem, maar ik doe mijn best om dat dit jaar te evenaren. De Jockeys Challenge zal nooit ver uit mijn gedachten zijn!

 

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?