Interview Francis Neirinck – winnaar Drivers Challenge 2022

Interview Francis Neirinck – winnaar Drivers Challenge 2022
24/04/2023

1) Wat waren voor jou de mooiste momenten vorig seizoen in Waregem?

Ik heb vorig jaar in Waregem acht overwinningen behaald, waaronder de Grote Prijs der Vaderpaarden en de Charles Cup met Odana Vrijthout. Deze overwinningen sprongen er voor mij uit.
Ook kon ik tweemaal een dubbelslag slaan, eentje met Odana Vrijthout en Gatsy d’Omblais, de andere met Mysterious Mom (Gouden Draver van Waregem 2022) en Newt Vrijthout. Een ander hoogtepunt was uiteraard mijn overwinning op Waregem Koerse met Cicero Noa.

2) De klassieker: hoe ben je in contact gekomen met de paardenrennen?

Via mijn vader, die zelf in de voetsporen van mijn grootvader is getreden. Ikzelf ben begonnen met ponykoers, gevolgd door het klein spel en nadien met de dravers op het groot spel.

3) Wat is je mooiste herinnering aan het eerste paard waar je ooit mee in koers reed?

Dat was de pony Pasquino. Hij liep de hele koers in galop en liep letterlijk weg met mij waardoor ik uitgesloten werd. Toen ik als eerste over de finish kwam, wilde ik toch nog even vragen of ik echt niet gewonnen had.
Ik begon in het groot spel als ‘leerling’. Mijn eerste koers reed ik met het paard Noordje van eigenaar Julien Laureys waarmee ik een vierde plaats behaalde.

4) Hoe zou je een dag op de Waregemse hippodroom beschrijven voor iemand die er nog nooit geweest is?

Ik zou het omschrijven als een mix van alles. Je kan van dichtbij de koers beleven en ook een kijkje nemen aan de stallen. Boven in de tribune kan je lekker eten en beneden aan de bar kan je iets drinken. Eigenlijk is alles aanwezig om een dag vol amusement te beleven! Ik vind het ook extra leuk om te rijden op de sponsordagen en heb veel respect voor wie deze organiseert.

5) Wat zijn je vooruitzichten voor het komende seizoen? Zijn er paarden die je al op het oog hebt?

Ik denk vooral aan Cicero Noa. Ik hoop dat ik met hem nog eens kan stunten in Waregem. Zelf heb ik geen eigen paarden en rij ik vooral als catchdriver voor eigenaars die geen vaste driver hebben. Die bellen vaak maar op de dag van de inschrijving waardoor ik moeilijk op voorhand al kan zeggen met welke paarden ik komend seizoen aan de start zal komen.

De Drivers Challenge hou ik natuurlijk in mijn achterhoofd. Het zou leuk zijn om die nog eens te winnen, want dit is een mooi initiatief. Elke koers is punten waard, waardoor het extra spannend is en je hier eigenlijk wel naartoe werkt. Het is een extra boost als je bovenaan in het klassement van de Challenge staat om alles uit jezelf en je paard te halen.

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?