Interview Jo Corbanie – winnaar Drivers Challenge 2023

Jo Corbanie – Winnaar Drivers Challenge van 2023

1) Wat waren voor jou de mooiste momenten van vorig seizoen? 

Dat waren voor mij de meetings van 23 en 28 mei, waarbij ik op twee koersdagen vijf overwinningen kon behalen. Dat dit op slechts enkele dagen na mijn huwelijk gebeurde, maakt dit extra mooi voor mij. Op 23 mei kon ik winnen met Melting Pot, Pico Bello en Original Winner. Op 28 mei won ik met Nash Mom en opnieuw met Original Winner, deze keer op een prachtige ‘one horse show’-manier. Ik heb ook mooie herinneringen aan koersen met Horizon Majyc en Mysterious Mom.
Deze overwinningen hebben zeker en vast hun steentje bijgedragen aan mijn titel van trainerskampioen in 2023.

2) De klassieker: hoe ben je in contact gekomen met de paardenrennen?

De drafsport zit in mijn familie. Mijn mama, Marleen Depuydt, is de zus van Rik en Raf en is zelf nog kampioen geweest bij de dames in de jaren ’70. Ook aan vaderskant ben ik met de sport opgegroeid en thuis hebben we altijd enkele paarden op training gehad. Ik heb drie jaar bij Rik gewerkt en heb veel kunnen leren van mijn twee nonkels. De sport zit dus in mijn genen.

3) Wat is je mooiste herinnering aan het 1e paard waarmee je ooit in koers reed?

Mijn eerste montékoers reed ik in 1994, enkele dagen na mijn veertiende verjaardag. Ik mocht aan de start komen met Fleur de Beaulieu, één van de beste merries van België, maar helaas behaalden we geen goed resultaat. In de laatste bocht zaten we in 2e of 3e positie en maakten we kans op de winst, maar jammer genoeg sprong ze in galop. Dat ik met zo een paard aan de start mocht komen was wel heel mooi.
Ik heb ook mooie herinneringen aan Hercule d’Expert, waar ik meer dan twintig koersen mee heb kunnen winnen als leerlingdriver. 

4) Hoe zou je een dag op de Waregemse hippodroom beschrijven aan iemand die er nog nooit geweest is?

Waregem is mijn lievelingshippodroom. Onze paarden lopen er goed en ik ga er graag naartoe. Er wordt ook veel gedaan door de organisatie en er is altijd leuke kinderanimatie. Van alles te beleven dus!

5) Wat zijn je vooruitzichten voor het komende seizoen? Zijn er paarden die je al op het oog hebt?

Veel van mijn paarden draaien goed rechts en ik hoop dat ze komend seizoen enkele goede koersen zullen lopen. Ik denk aan namen als Gucci Line, Nash Mom, Mysterious Mom, Silver Bullit en Luka Modric. Obelix Vrijthout zal na zijn blessure hopelijk zijn comeback maken in mei en staat zeker nog onder zijn geld.

Wat betreft paarden die niet door mij getraind worden verwacht ik veel van Nio du Lauzet. Hij staat nog ver onder zijn winsom en draait goed rechtsom in Waregem. Ik verwacht dat hij komend seizoen verschillende koersen zal kunnen winnen. Ook Pico Bello, het paard van Jonas Verplaetse, staat nog onder zijn winsom en zou wel eens mooie dingen kunnen laten zien.

 

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?