Woord van de voorzitter

Beste liefhebbers,

De hippodroom van Waregem is een renbaan met een rijk verleden. Dit konden we niet zomaar laten verdwijnen. Eén jaar zonder draverijen in de stad van het paard is er één te veel. Vandaar dat wij met enkele vrienden het initiatief genomen hebben om de wekelijkse paardenkoersen letterlijk en figuurlijk nieuw leven in te blazen.

Onze nieuwe vzw richt zich in eerste instantie op het optimaliseren van de renbaan en annexen voor de drafkoersen, en dit met waarborg van een maximale veiligheid voor mens en paard, alles in een sportieve, gemoedelijke familiesfeer gedurende de wedrennen. Iedereen, jong en oud, man of vrouw kan terug genieten van spanning en ontspanning tijdens een dagje paardenplezier vanaf mei 2017.

Maar het dynamisme van de organisatie moet verder gaan. Door innovatie en evaluatie, het paardengebeuren terug groot maken in samenwerking met de stad Waregem, met de andere hippisch gerelateerde verenigingen, en met de vele vrijwilligers moeten de paardenkoersen terug een nationale en internationale uitstraling krijgen in Waregem en omstreken.

Verder hopen wij ook dat eigenaars, trainers en drivers mee willen gaan in ons ideeëngoed. Dat zij hun werk en/of hobby respectvol en fair blijven beoefenen.

Op termijn willen wij een brede samenwerking met nog andere geledingen van de paardensport. De accommodatie in Waregem leent zich perfect tot een polyvalent gebruik door de verschillende disciplines, draf en galop moeten ook in Waregem hand in hand kunnen gaan.

Als voorzitter dank ik hierbij de eigenaars van de nieuwe tribune; ik dank onze investeerders; ik dank de stad Waregem en zijn bestuur voor hun luisterbereidheid en steun; ik dank de mensen die onze vzw helpen met woord en daad. Verder wil ik als allround paardenliefhebber iedereen feliciteren en bedanken die dit multifunctioneel complex gecreëerd hebben, en die van Waregem Koerse een monument gemaakt hebben, zodat Waregem terecht de enige, echte “stad in galop” is.

Lieven Lannoo Voorzitter van Waregem Draaft vzw

voorzitter@waregemdraaft.be

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?