Vluchtrennen op de hippodroom van Waregem!

Nog een ongeveer 6 maand en dan is het eindelijk zo ver!

360° graden 

 

 Waregem en paarden, onlosmakelijk met elkaar verbonden zegt u?

Inderdaad, reeds in 1847 werden de straatstenen in het centrum van Waregem uitgebroken om de eerste koers te houden en dit toen al onder massale belangstelling. Sindsdien hebben de Koninklijke Waregemse Koersvereniging met Waregem Koerse en de opeenvolgende drafverenigingen de rensport op hoog niveau gehouden.

De galoprennen waren echter beperkt tot de vier hindernisrennen van Waregem Koerse waaronder de Grote Steeple Chase van Vlaanderen want voor vlakke rennen was de piste niet geschikt. Ook heeft in 2017 de vzw. Waregem Draaft de fakkel van de draverij van de vzw. Felix De Ruyck overgenomen met vernieuwd elan.

De rensport heeft altijd van de steun mogen genieten van de Stad Waregem, mede eigenaar van de renbaan, en in samenwerking met Sport Vlaanderen hebben de partijen grootste plannen die een dynamische toekomst van de renbaan en van de paardensport moeten verzekeren.

In 2018 een bijkomende start

Deze dynamiek is nu al te merken met de reeds voltooide nieuwe infrastructuren.  In 2018 komt er dan een bijkomend sportief luik want in samenwerking met de Belgische Federatie van Paardenrennen Galop wordt een nieuw programma samengesteld door de vzw. Waregem Draaft en de in die vereniging nieuw samengesteld galopcomité. Naast de reeds bestaande en fel gesmaakte drafkoersen zullen nu ook  vlakke galoprennen plaatsvinden tijdens een aantal gemengde meetings in mei en juni. Zo zal Waregem ook een ideale mix van sport, ontspanning en ontmoeting kunnen bieden aan de Belgische vluchters en dit naast Waregem Koerse die onveranderd blijft.

Verregaande aanpassingen

Natuurlijk zorgt de combinatie van draf en galop voor een aantal uitdagingen. Naast de bijkomende organisatie op sportief, financieel en commercieel vlak werd met oog op veiligheid van de vlakke rennen de piste geëvalueerd.

De Koninklijke Waregemse Koersvereniging, Waregem Draaft en de Stad Waregem hebben samen  aanpassingen aan  de piste beslist: enerzijds werd de helling van de bocht kant Sport Vlaanderen herprofileerd en daarnaast werden de drie horden van de hordenpiste aan de buitenkant van het parcours vervangen door drie identieke, wegneembare hagen naar het model van de nu reeds bestaande haag.

Hiermee wordt de veiligheid van het parcours verhoogd: de nieuwe bocht geeft meer comfort aan de paarden en voor de hordenren blijft slechts 1 type van sprong wat de taak van de paarden vereenvoudigt. Aan het steepleparkoers worden geen wijzigingen aangebracht. Het mooie herfstweer moet ervoor zorgen dat de nieuwe grasmat er perfect zal bijliggen, hopelijk tegen mei 2018

Eén tip: hou alvast ruimte vrij in jullie agenda voor het nieuw programma met draf- en vluchtrennen. Met de reeds vernieuwde tribune en enthousiaste toeschouwers die in de paarden minnend Waregemse streek zeker een warme interesse zullen tonen voor de vlucht, hopen we alvast op een succesverhaal.

 
Interessante Partner Links:
 
Eventing Waregem

 

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?