2x koersen tijdens het Pinksterweekend

Zowel op zondag 28 mei als op maandag 29 mei kunnen we ons opmaken voor twee prachtige koersdagen op de Hippodroom van Waregem.

Op zondag 28 mei vindt onze jaarlijkse American Day plaats. Er staan 9 drafkoersen op het programma, met als hoogtepunt de Grote Prijs der Vaderpaarden voor 4-jarigen. Met 8.400 euro in de prijzenpot is dit de op een na hoogste gedoteerde drafkoers van dit Waregem Draaft-seizoen. Favoriet in deze koers is Producer Bolets, die vorige herfst reeds de Grote Prijs der Vaderpaarden als 3-jarige kon winnen. Belgisch kampioen 2021 Gunther Loix zal plaatsnemen in de sulky. Presto d’An met Kristof Depuydt en Poulin d’Or met Jules Van Den Putte zullen de voornaamste concurrentie vormen. 

Dankzij de Draftie-kleurplatenactie kunnen kinderen samen met twee volwassenen op American Day gratis binnen op onze hippodroom. Naast een meet-en-greet met Draftie zijn er nog heel wat extra activiteiten voor de kinderen voorzien. Naast een knutselatelier en het maken van gekke kapsels en airbrush-tattoos onder leiding van Oscarcrew, zullen er ook springkastelen en een rodeostier staan. Na de mini-trotterkoersen kunnen de kinderen ook een ritje maken op deze dappere pony’s. 
Om helemaal in de Amerikaanse sfeer te komen, zal er ook een popcornmachine zijn.

Op maandag 29 mei zetten de volbloeden het Pinkerweekend verder. Vanaf 18h staan er 6 premium galoprennen op het programma. Met nog slechts twee galopmeetings te gaan is dit hét moment voor de jockeys om punten te sprokkelen in het klassement van de Jockeys Challenge. De huldiging van deze Challenge zal plaatsvinden op de laatste mixte-meeting van dit seizoen, op zondag 25 juni.

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?