Voorbeschouwing 28 mei 2017 American Day

Aanstaande zondag 28 mei is het American Day op de hippodroom van Waregem. In draftermen betekent dit dat er gesprint wordt. Er staan maar liefst 9 sprintnummers op het programma waarvan vier reeksen van het Sea Coast Gaverbeekcriterium. Het beloven spannende en snelle wedstrijden te worden.

De opener is de Prijs George Washington. Hierin jaagt Just For Love op een derde opeenvolgende zege. Aan Joeri De Laender de zware taak om even goed te doen als Gunther Loix. Jessie Butterfly is goed gefokt en lijkt de belangrijkste uitdager van de favoriet. Knight D’Hoetsel kan voordeel halen uit zijn startnummer van op de eerste rij. Hana De La Chavee won vorige week aan de Gaverbeek maar treft deze keer iets sterkere tegenstanders. Hendrik GL en John Casindra kunnen een ereplaats behalen.

Prognose Ren 1: 11 Just for Love – 6 Knight D’Hoetsel – 13 Jessie Butterfly – 12 John Casindra

In de Prijs Jef Van Geluwe gaat Isis Ter Maele ondanks startnummer 9 op zoek naar een derde zege op rij. Jadore Sugar liep tijdens de Openingsmeeting een goed wederoptreden en kan hier opnieuw aanknopen met de overwinning. Jamaica Super DC en Jamar Noa hebben een goed startnummer en vorm. Ze worden in de winnende combinatie verwacht. Indy Ter Meulen loopt voor het eerst onder het trainerschap van Dries Devolder. Als hij braaf blijft, kan hij verrassen.

Prognose Ren 2: 8 Jadore Sugar – 6 Jamar Noa – 10 Indy Ter Meulen – 9 Isis Ter Maele

In het Bronzen Sea Coast Gaverbeekcriterium is het uitkijken naar Ilman Vrijthout die tijdens de Openingsmeeting een klinkende zege boekte. Een startnummer vanop de tweede startrij is geen voordeel maar dat is ook het lot voor concurrenten Its Me Noa en Friendly Mood. Flinstone Boko, Iwan Sidney en Ines Van Troje zijn beter geplaatst, hebben vorm maar stijgen van categorie.

Prognose Ren 3: 11 Friendly Mood – 10 Ilman Vrijthout – 5 – Iwan Sidney – 9 Its Me Noa

In de Prijs General John “Blackjack” Pershing zit leerlingkampioene Lindsay Celis in de sulky van Visar Du Chene. Donna Ka liep vorige week een goede koers en heeft een goed startnummer. Girondine en Moni Maker renderen beter over een langere afstand maar zullen meedoen voor de plaatsen. Erik Don Bosco is niet te onderschatten.  

Prognose Ren 4: 4 Donna Ka – 8 Erik Don Bosco – 5 Moni Maker – 6 Visar Du Chene

In de Prijs Major John McCrae is Highlight een grote kanshebber op de zege. Hij vertrekt in het spoor van Fast Track die tot dusver aan een sterke campagne bezig is. Falls River en Goborg DC wonnen hun laatste koers maar stijgen van categorie. Igor Darby zal proberen zijn mislukt seizoensdebuut in Waregem te doen vergeten. Fientje Van Brakum geeft steeds het beste van zichzelf en kan een ereplaats bemachtigen.

Prognose Ren 5: 10 Highlight – 9 Igor Darby – 3 Goborg DC – 2 Fast Track

In het Diamond Sea Coast Gaverbeekcriterium is Velin Du Roc de favoriet. De tempobeul van Kristof Depuydt is echter geen rassprinter maar dat geldt ook voor Coktail Canthis, Don Quichote en Vytro D’Erpion. Rodeo Dei Venti heeft misschien wel de hoogste sprintsnelheid in de benen.

Prognose Ren 6: 5 Rodeo Dei Venti – 7 Velin Du Roc – 1 Coktail Canthis – 2 Don Quichote

In de Prijs 27th New York Division staan Joyful Melody en Baron Daluco goed geplaatst. International en Iron Yankee vertrekken van op de tweede rij maar moeten in staat zijn een hoofdrol te spelen. Cricket Ball kan beter dan zijn laatste optredens doen vermoeden.

Prognose Ren 7: 10 Iron Yankee– 5 Joyful Melody – 6 Baron Daluco – 9 International

In het Zilveren Sea Coast Gaverbeekcriterium geloven we in de kansen van baanspecialiste Fee Du Caillou. Coeur De Venise klopte tijdens de Openingsmeeting de ongenaakbaar geachte Fibonacci. Hier heeft hij een uitstekend startnummer. Ferran Convital en Stenson LB lieten vorige week hun aanhangers op hun honger door te galopperen. Invit Keller DH is een voorbeeld van regelmaat maar stijgt van categorie.

Prognose Ren 8: 6 Fee Du Caillou – 3 Coeur De Venise – 9 Stenson LB – 9 Ferran Convital

Het Gouden Sea Coast Gaverbeekcriterium is een uitgelezen kans voor Go Star om opnieuw aan te pikken met de overwinning. Full Option en Eclat Vivant gooiden recent hoge ogen op de Gaverbeekhippodroom. Federer Transs R en Calvados Chess stijgen van categorie. Future Shadow is intrinsiek het beste paard maar moet starten vanop de tweede rij. Cyzarine Fortuna kan mits een voordelig parcours een hoofdrol opeisen.

Prognose Ren 9 10 Future Shadow – 6 Go Star – 4 Full Option – 12 Cyzarine Fortuna

 

Driver om volgen: Kristof Depuydt

Tip van de dag: Future Shadow

 

Vorige week was er gaan winnaar van het V5-spel. We dagen u dan ook uit een gooi te doen naar de jackpot van minstens 750€. Vanaf 1€ kan u deelnemen maar een combinatiespel verhoogt uw kansen aanzienlijk.

 

Waregem Draaft

 

 

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?