Nabeschouwingen 23 september 2017

Rik Depuydt zet een kers op de taart in Waregem

De afsluitende meeting van Waregem Draaft op zaterdag 23 september loste de verwachtingen in. De finales van de Sea Coast Gaverbeekcriteria stonden garant voor topsport en kende één voor één sterke winnaars in de vorm van Invincible Bolets met Frank Van Den Bergh, Brooklyn Memory met Dries Devolder, Go Star met Kristof Depuydt en Aquito De Jupilles met Rik Depuydt. Laatstgenoemde sloeg dankzij Ceres Ter Puttem een dubbelslag. Rik Depuydt kroonde zich ook tot de meest succesvolle driver van Waregem voor Jo Corbanie en Hanna Huygens. Het V5-spel (Invincible Bolets, Icar De Look, Brooklyn Memory, Gstar La Humelle en Aquito De Jupilles) met een jackpot van 1250€ kende geen winnaar. Het zomerseizoen in Waregem is hiermee afgesloten. We kijken al uit naar mei 2018. Ondertussen kan de drafsportliefhebber op zondag zijn honger stillen in Kuurne.

Ceres Ter Puttem toont haar sprinttalent

In de Prijs Den Afsluiter 2017 behaalde Ceres Ter Puttem met Rik Depuydt de tweede zege uit haar carrière. De dochter van Let’s Go Along nestelde zich vroeg in de wedstrijd in vierde stelling en trok halfweg de wedstrijd in de aanval. Ze veroverde bij het uitdraaien van de laatste bocht de leiding en snelde naar een knappe zege. In de eindstrijd was er nog even dreiging van Eliot Deele maar de uitdager vergaloppeerde zich. Hardi Magdalon nam het heft in handen halfweg de eerste bocht en behaalde een moedige tweede plaats. Ho Conner KC werd zuinig gereden op een derde lijn aan de koord en strandde op een lengte van de tweede plaats. Favoriet Hors Paris lag na de start hopeloos op achterstand maar eiste met een snelle laatste ronde de vierde plaats op. Chloe Winner snelde vanuit het dodenspoor naar een verdienstelijke vijfde plaats. Kathie EV werd bij haar debuut aanvankelijk in snelheid gepakt maar liep een bemoedigende laatste rechte lijn en tikte als achtste af. De halfzus van Brookie Native (61.225€ – 1.13.3) is te volgen in een koers met leeftijdsgenoten over de middellange afstand.

Go Star wint na een koers op maat

In de finale van het Gouden Sea Coast Gaverbeekcriterium waren de favorieten niet bij de les. Mad Diva kwam als snelste uit de startblokken maar vergaloppeerde zich in de eerste bocht. Trombone miste de start en sprong een ronde later in galop. Go Star profiteerde in de sulky van Kristof Depuydt optimaal van het falen der favorieten. De Alien Chip-zoon lag op vinkenslag in het spoor van koploper Ike De Morgane en klaarde de klus met een strak eindschot. Cyzarine Fortuna werd zuinig gereden op een derde lijn aan de koord en trok aan het langste eind in de strijd om de tweede plaats. Hernando IV probeerde Cyzarine Fortuna te verschalken maar moest uiteindelijk vrede nemen met de derde plaats. Ike De Morgane probeerde de koers van kop af te controleren maar kon enkele slotaanvallen niet opvangen en tikte als vierde af. Bering Du Quesne liep een goede finale na een matige start en remonteerde Full Option in strijd om de vijfde plaats.

Techar klaart de klus met een strak eindschot

In de Prijs Catering Verkindere stuurde Jean-Paul Lavaert Techar naar winst. De Italiaanse import wachtte af op een vierde lijn in het tweede spoor, stak richting laatste bocht zijn richtingsaanwijzer uit en reikte naar de zegepalm dankzij een strak eindschot. Imperator Star vertrok in derde stelling maar zakte terug tot op een vierde lijn aan de koord. Hij wist in de laatste bocht vrije baan te creëren en snelde naar een knappe tweede plaats. Favoriet Joyful Melody nam het heft in handen in de tweede bocht en probeerde de koers van kop af te controleren maar werd in de eindstrijd voorbijgesneld door Techar en Imperator Star. Habibi snelde vanuit de buik van het peloton naar een eervolle vierde plaats. Jewel Up verzilverde een zuinige rit op een derde lijn aan de koord in een verdienstelijke vijfde plaats.

Invincible Bolets controleert de koers van kop af

In de finale van het Bronzen Sea Coast Gaverbeekcriterium loste Invincible Bolets met Frank Van Den Bergh zijn favorietenrol in. De Bolets Aspirant-zoon veroverde na 600 meter de leiding en overklaste de tegenstand in de laatste rechte lijn. Hamby werd zuinig gereden op een tweede lijn aan de koord en hield een aandringende Falls River af in strijd om de tweede plaats. Illman Vrijthout liep een snelle finale na een parcours in de tweede helft van het peloton en tikte als vierde af. Ook Calin Des Mazures liep een opgemerkte finale na een parcours achteraan het peloton en dat resulteerde in de vijfde plaats na de uitschakeling van Trudilutt wegens onregelmatige gangen. Laatstgenoemde kon in deze koers geen hoofdrol opeisen en lijkt aan rust toe na een sterk seizoen. Flintstone Boko werd vooraf ook tot de kanshebbers gerekend maar viel onder de bel van uitschakeling na 600 meter wedstrijd.

Icar De Look remonteert favoriet Kedire Andress

In de Prijs Bingoal/Red Path klopte Icar De Look met Luc Lannoo de ongeslagen Kedire Andress. Laatstgenoemde veroverde in de tweede bocht de leiding en probeerde de koers naar zijn hand te zetten. Icar De Look daarentegen werd rustig op de been gebracht maar begon na een kilometer wedstrijd aan een opmars in het tweede spoor. Kedire Andress stak bij het indraaien van de laatste rechte lijn zijn hand uit naar de zegepalm maar Icar De Look zette zich schrap en remonteerde zijn rivaal op de streep. Jr Walker “E” volgde Icar De Look in zijn opmars naar voor en klopte Impressed By You in strijd om de derde plaats. Laatstgenoemde verzilverde een zuinige rit in het spoor van de leider in een verdienstelijke vierde plaats. Biche Du Lombart vertrok in vijfde stelling en wist die plaats tot op de streep te behouden. Jypsi Pro stelde teleur want ze had in de laatste bocht nog uitzicht op een derde of vierde plaats maar kon onvoldoende doorzetten.

Brooklyn Memory ondanks terreinverlies door een galoppade

In de finale van het Zilveren Sea Coast Gaverbeekcriterium zorgde Brooklyn Memory in de sulky van Dries Devolder voor een verrassing. De Repeat Love-zoon trok na de eerste bocht naar frontlinie maar werd door een galoppade teruggeslagen naar de laatste positie. Hij begon richting laatste bocht terrein te winnen in het derde spoor en remonteerde het ganse peloton in de laatste rechte lijn. Helene Des Moeres lag ingesloten op een derde lijn aan de koord. Ze kreeg vrije baan op 150 meter van de streep en eiste met een strak eindschot de tweede plaats op. Incredible D’Hoeve lag aanvankelijk achteraan het peloton, werd op 900 meter van het finishbord in de aanval gestuurd en behaalde in een felbevochten eindstrijd de derde plaats. Favoriet Eclat Du Calvaire volgde Incredible D’Hoeve in zijn opmars naar voor maar kon zich onvoldoende doorzetten en moest vrede nemen met de vierde plaats. Garou D’Olne snelde vanuit de buik van het peloton naar een verdienstelijke vijfde plaats.

Gstar La Humelle klopt Hunter Green DH in de eindsprint

In de Prijs Champagne Louis Déhu ging de overwinning naar GStar La Humelle met eigenaarrijder Daniel Decruyenaere. De Hamilcar Barca-zoon wachtte af in het spoor van koploper Hunter Green DH en klopte de favoriet in de sprint. El Capitan Reyshof werd zuinig gereden op een derde lijn aan de koord en eiste met een strak eindschot de derde plaats op. Utopie Du Mouty liep een snelle laatste rechte lijn na een parcours in de achterhoede en tikte als vierde af voor Ditmar HS. Go Fast Sonata kon na 6 weken afwezigheid geen hoofdrol opeisen en ging na een parcours in zesde stelling door de knieën in de eindstrijd.

Aquito De Jupilles zet orde op zaken

In zijn vorige optreden viel Aquito De Jupilles onder de bel van uitschakeling. In de finale van het Zilveren Sea Coast Gaverbeekcriterium toonde de pupil van Rik Depuydt zijn ware gelaat. De topper van Jean-Marie Alleman werd rustig op de been gebracht maar begon na 800 meter wedstrijd op te rukken in het tweede spoor. Hij zette in de laatste bocht koploper Velin Du Roc onder druk en snelde naar een onaangevochten zege. Favoriet Crack Summerland kreeg een parcours op maat in het spoor van de koploper maar beet de tanden stuk op Aquito De Jupilles. CJ’s Photo lag bij het ingaan van de slotronde op ruim 30 meter van de koploper maar liep een indrukwekkende finale en tikte als derde af. Daylight Sonata werd zuinig gereden op een derde lijn aan de koord en behaalde een eervolle vierde plaats. Velin Du Roc eiste in de tweede bocht de leiding op en hield er een strak tempo op na. Hij kon niet meer versnellen in de finale en nam vrede met de vijfde plaats. Cape Town leed terreinverlies in de tweede bocht door een galoppade. Hij finishte nog als zesde maar had zonder fout dichter kunnen eindigen.

 

Te volgen: Eliot Deele, Kathie EV, Illman Vrijthout en CJ’s Photo

Beste indrukken: Invincible Bolets en Aquito De Jupilles

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?