Nabeschouwingen premium meeting 7 september 2018

Joy Rider De YH is niet te stoppen

Op vrijdag 7 september was het de laatste meeting van het seizoen van Waregem Draaft. De premium meeting werd gecombineerd met de finales van de Stortbeton Declercq Gaverbeekcriteria. In alle reeksen waren de favorieten aan het feest. Invit Keller DH met Rik Depuydt (Brons), Elano Di Quattro met Jo Corbanie (Zilver), Joy Rider De YH met Gerard Vergaerde (Goud) en Crack Summerland met Jules Jr. Van Den Putte (Diamond) wonnen hun finale heel dominant. Rik Depuydt en Jo Corbanie sloegen tijdens de afsluiter een dubbelslag dankzij respectievelijk Chilling Rainbow en Kambora. Ook Marc Moës mocht twee keer op de winnaarsfoto met Dynamite Du Carhog en Ingo. Jackman kroonde in de sulky van Hanna Huygens zijn sterke zomer met een klinkende zege. Naast Kambora, Dynamite Du Carhog en Ingo wist ook Jacarta Noa (Hans Van Der Pijl) zijn palmares te openen.

Dynamite Du Carhog brengt ontsnapping tot een goed einde

In de Prijs Captain Sparrow zette Dynamite Du Carhog met Marc Moës haar debuut op Belgische bodem in winst om. Ze werd rustig op de been gebracht maar trok na een ronde wedstrijd in de aanval. Ze nam de bovenhand in de voorlaatste bocht en sloeg kort daarna een beslissende kloof. Favoriet Drakkar D’Yvetot werd op een kilometer van het einde aan de kop van het peloton gepasseerd door Dynamite Du Carhog. Hij liet zijn rivale begaan en moest vrede nemen met de tweede plaats. Dark Jet snelde vanuit de buik van het peloton naar een eervolle derde plaats. Balbuzard kwam goed uit de startblokken en nestelde zich op een derde lijn aan de koord. Hij zette moedig door in de finale en tikte als vierde af. Demeter Tege leverde een dure inspanning in de beginfase van de wedstrijd om zich in de kopgroep te nestelen en knokte zich naar de vijfde plaats.

Crack Summerland loopt van start tot finish aan de leiding

In de finale van het Diamond Gaverbeekcriterium loste Crack Summerland met Jules Jr. Van Den Putte zijn favorietenrol in. De Nederlandse import liep van start tot finish aan de leiding en won onaangevochten. Exclusive Lane lag op vinkenslag in het spoor van koploper Crack Summerland. Hij kon zijn rivaal niet bijbenen in de finale maar hield moedig stand voor de tweede plaats. Uroy verzilverde een zuinige rit op een derde lijn aan de koord in een knappe derde plaats. Sunshine Kronos lag een groot deel van de wedstrijd met de neus in de wind maar dat belette haar niet een eervolle vierde plaats te bemachtigen. Valentino Strix werd defensief gereden in het spoor van Sunshine Kronos en eiste met een strak eindschot de vijfde plaats op.

Invit Keller DH lacht de tegenstand weg

In de finale van het Bronzen Gaverbeekcriterium zette Invit Keller DH met Rik Depuydt zijn zegereeks verder. De favoriet controleerde de koers van kop af en liet de tegenstand ter plaatse in de laatste rechte lijn. Il Mondo EV wist zich in de beginfase van de wedstrijd in het spoor van koploper Invit Keller DH te nestelen en sleepte een knappe tweede plaats uit de brand. King’s Road “E” snelde vanuit het dodenspoor naar een eervolle derde plaats. Flintstone Boko lag goed in koers op een derde lijn in het tweede spoor en eiste met een strak eindschot de vierde plaats op. Jada Vrijthout verzilverde een zuinige rit op een vierde lijn aan de koord in een verdienstelijke vijfde plaats.

Joy Rider De YH overklast het lot

In de finale van het Gouden Gaverbeekcriterium ging Joy Rider de YH met Gerard Vergaerde op zijn elan door. De favoriet werd rustig op de been gebracht maar begon na het uitdraaien van de tweede bocht aan een opmars in het derde spoor. Hij nam de bovenhand in de daaropvolgende bocht en won met de vingers in de neus. Sesamo OM wachtte af op een derde lijn aan de koord en eiste met een strak eindschot een knappe tweede plaats op. Heinz Heino werd op een kilometer van het einde als koploper gepasseerd door Joy Rider De YH en knokte zich naar een eervolle derde plaats. Girondine lag aanvankelijk achteraan het peloton maar liep een sterke slotronde en tikte als vierde af. Ghaedra Vivant kwam als snelste uit de startblokken maar zakte tijdens de eerste ronde terug tot op een derde lijn. Ze zette in de finale haar beste beentje voor en sleepte de vijfde plaats uit de brand. Grimaldi en Invincible Bolets maakten de ganse wedstrijd deel uit van de kopgroep maar konden in de eindstrijd geen hoofdrol opeisen.

Chilling Rainbow herpakt zich

In de Prijs van de Burgemeester pikte Chilling Rainbow met Rik Depuydt na twee uitschakelingen opnieuw met de zege aan. De favoriet ging rustig van start maar trok na de eerste bocht driedik ten aanval en veroverde de leiding. Hij controleerde het verdere verloop van de koers en had voldoende brandstof in de tank om Adigo af te houden. Laatstgenoemde lag op vinkenslag in het spoor van koploper Chilling Rainbow. Hij opende in de laatste rechte lijn de aanval op zijn rivaal maar strandde op een halve lengte. Express Dream werd zuinig gereden op een derde lijn aan de koord en sleepte een felbevochten derde plaats uit de brand. Andromedo snelde vanuit de buik van het peloton naar een eervolle vierde plaats. Bayadere Du Corta wachtte af in de tweede helft van het peloton. Ze begon richting laatste bocht terrein te winnen in het derde spoor maar moest vrede nemen met de vijfde plaats. Dalios De Guez kwam heel sterk naar de finish na een parcours in de achterhoede maar had onvoldoende ruimte om voluit te gaan.

Ingo remonteert Kaiser Lantern

In de Prijs Bingoal opende Ingo in de sulky van Marc Moës zijn palmares. Hij wachtte af op een derde lijn aan de koord en werd halfweg de laatste bocht in stelling gebracht. Hij versnelde knap en was net op tijd om Kaiser Lantern te remonteren. Kaiser Lantern zette richting laatste bocht druk op koploper Jombre Lindeveld. De favoriet stak zijn hand uit naar de zegepalm maar werd op de streep geklopt door Ingo. Kelly Zwartland liep een sterke finale na een parcours in de tweede helft van het peloton en werd eervol derde. Katinka D’Hoeve snelde vanuit de buik van het peloton naar een verdienstelijke vierde plaats. Stalgenoot Kaaiman D’Hoeve kende pech. Hij kwam de laatste bocht in derde stelling uitgedraaid en leek nog reserves te hebben maar vergaloppeerde zich.

Elano Di Quattro controleert de koers van kop af

In de finale van het Zilveren Gaverbeekcriterium loste Elano Di Quattro met Jo Corbanie de verwachtingen in. De favoriet controleerde de koers van kop af en won het pleit met enkele lengten voorsprong. Jarrah Bolets had lange tijd de rode lantaarn in handen. Ze trok richting laatste bocht ten aanval in het derde spoor, zette goed door en klopte Licketyclick nipt voor de tweede plaats. Laatstgenoemde wachtte af op een derde lijn in het tweede spoor en eiste met een strak eindschot de derde plaats op. Fokke Zwartland snelde vanuit het dodenspoor naar een verdienstelijke vierde plaats. Fight For Polly lag goed in koers in het spoor van koploper Elano Di Quattro maar moest uiteindelijk vrede nemen met de vijfde plaats.

Jacarta Noa blijft bij de les

In de A-reeks van de Prijs Nicky De Frene opende Jacarta Noa met Hans Van Der Pijl zijn palmares. Hij kwam goed uit de startblokken en nestelde zich in het spoor van de koplopers. Hij werd bij het uitdraaien van de laatste bocht in stelling gebracht en hield een aandringende Kalypso Walker N in bedwang. Laatstgenoemde volgde Jacarta Noa als een schaduw maar strandde op een neklengte van de winnaar. Julie Caf EV verzilverde een zuinige rit op een derde lijn aan de koord in een eervolle derde plaats. Chloe Winner snelde vanuit het dodenspoor naar een verdienstelijke vierde plaats. Kobra Del Veltri nestelde zich in de beginfase van de wedstrijd in de kopgroep en sleepte de vijfde plaats uit de brand.

Kambora haalt zijn gram

In de B-reeks van de Prijs Nicky De Frene behaalde Kambora met Jo Corbanie een eerste zege uit zijn carrière. Hij vertrok in derde stelling en wachtte af. Hij trok in de laatste bocht in de aanval en beslechtte de eindstrijd in zijn voordeel. Libero D’Hoppe nestelde zich voor de tribune in het spoor van koploper Lovely Girl. Hij zette moedig door in de finale en werd knap tweede. Juglans Bloc snelde vanuit de buik van het peloton naar een verdienstelijke derde plaats. Kelsey EV liep een knappe finale na een parcours in de tweede helft van het peloton en tikte als vierde af. Jalacio werd zuinig gereden op een vierde lijn aan de koord en sleepte de vijfde plaats uit de brand. Favoriet Lovely Girl probeerde de koers van kop af te controleren maar sprong halfweg de laatste bocht weg.

Jackman laat zich niet verschalken

In de Prijs Den Afsluiter liet Jackman met Hanna Huygens zijn snelle benen zien. De favoriet eiste in de beginfase van de wedstrijd de leiding op en snelde naar een vrij gemakkelijke zege. Higher Speed DH wachtte af achteraan het peloton maar eiste met een strak eindschot een knappe tweede plaats op. Gstar La Humelle lag aanvankelijk op een vijfde lijn aan de koord maar liep een sterke finale en werd eervol derde. Goldy De Touchyvon lag vroeg in de wedstrijd met de neus in de wind maar toonde moed en tikte als vierde af. Kingdom EV werd zuinig gereden op een derde lijn aan de koord en kwam zonder forceren als vijfde over de finish.

 

Te volgen: King’s Road “E”, Sesamo OM, Dalios De Guez, Kelly Zwartland en Kelsey EV

Beste indrukken: Crack Summerland, Invit Keller DH, Joy Rider De YH en Elano Di Quattro

 

 

 

 

 

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?