Nabeschouwing Auction Day 14 mei

Kartoon, Jana Trafo en Ike De Morgane zijn de sterren van Auction Day

Eind oktober 2016 moest Jana Trafo ter gelegenheid van de Grote Prijs der Vaderpaarden nog vrede nemen met een vierde plaats achter Jack LJ, Jointness Sidney en Janus Boshoeve. Vorige zondag tijdens Auction Day in Waregem nam ze in handen van Pedro Ferket een klinkende revanche. De merrie van Euro Trotting koos van bij de start het hazenpad, soleerde naar winst en tikte af in een knappe 1.17.3 over 2350 meter autostart. Jointness Sidney moest opnieuw vrede nemen met de tweede plaats voor Jack LJ. Ook de één jaar oudere jaargangtopper Ike De Morgane liet zijn snelle benen zien in de sulky van Marnix De Groote en won van kop af de Prijs Sam Bourbon in 1.15.2 over de sprintafstand. Hystoire D’Erpion was de eerste achtervolger maar werd in een spannende eindstrijd de loef afgestoken door Havana Palace. In de Fokkerij Trofee toonde Kartoon onder de kleuren van Yannick Desmet zijn suprematie. Enkele mispassen bij het uitdraaien van de laatste bocht dreigden roet in het eten te gooien maar driver Gerard Vergaerde toonde zijn stuurmanskunst en bracht de hengst op tijd terug in draf. Krack Du Clocher werd eervol tweede voor de moedige Kingdom EV en Kim Spits.

In Reeks A van Caravancenter Desmet Yannick loodste Hanna Huygens Hana de la Chavee naar de eerste zege uit haar carrière. Ze veroverde ondanks een startnummer op de tweede rij de koppositie in de eerste bocht en snelde naar een onaangevochten zege. Hanna Huygens was niet de enige dame die op Auction Day naar de zegepalm reikte. Ook Deborah Callebaut mocht op de foto dankzij haar Chilling Rainbow in de Prijs Love You. In Reeks B van Caravancenter Desmet Yannick stuurde Gunther Loix Just Love GMC naar de eerste zege uit haar carrière. Ze nam een rustig start, werd richting laatste bocht in de aanval gestuurd en won vrij gemakkelijk. Jennifer Gédé liep een zuinig parcours op een vierde lijn aan de koord maar veroverde met een strak eindschot de tweede plaats. Ietje Walker liep een sterke finale na een parcours in de achterhoede en tikte als derde af. In de Prijs Bingoal kregen we een verrassing van formaat in de vorm van Cousine Du Trezon. Driver Marc Moes bracht de dochter van Gros Grain rustig op de been en stuurde haar in het spoor van koploper Fan Bouchouthoeve die een hoog tempo oplegde. Cousine Du Trezon viel haar rivaal in de laatste rechte lijn aan en trok uiteindelijk aan het langste eind. Incredible D’Hoeve had op een ronde van het einde ruim 50 meter achterstand op de koploper en slaagde er niet in om het winnende duo te remonteren. Gezien de winnende tijd van 1.19.4 bandenstart kan dit toch als een prima prestatie beschouwd worden. In de Prijs Haras de la Brosse won Eclat Vivant in de sulky van Piet Van Pollaert vanuit het dodenspoor. Cyzarine Fortuna en Dreamboy Hornline combineerden een rustige start met een knappe finale en behaalden de dichtste ereplaatsen.

Beste indrukken: Jana Trafo, Kartoon en Ike De Morgane

Te volgen: Jointness Sidney, Jennifer Gédé en Cyzarine Fortuna

Het V5-spel (Chilling Rainbow, Cousine Du Trezon, Kartoon, Eclat Vivant en Ike De Morgane) kende op 21 mei geen winnaar. Dus op zondag 28 mei zit minstens 750€ in de jackpot.

Vraag: Wat hebben we geleerd van Auction Day in Waregem?

Antwoord: Topdravers lopen toptijden.

 

 

 

 

 

De locatie van de events

Holstraat 95

8790 Waregem

Een vraag?